TAB Gıda, Bu Yıl 180'den Fazla Restoran Açmayı Planlıyor

Yayınlama: 18.06.2025 17:18:00 Güncelleme: 19.06.2025 21:44:07

Türkiye’nin önde gelen servis restoran zincirlerinden olan TAB Gıda, 2025 yılında 180’den fazla yeni restoran açmayı ve sistem genelinde 5 bin kişiye doğrudan istihdam yaratmayı hedefliyor.

TAB Gıda, Bu Yıl 180'den Fazla Restoran Açmayı Planlıyor

Türkiye'de hızlı servis restoran sektörünün önemli şirketlerinden TAB Gıda, bu yıl içinde 180’den fazla yeni restoran açmayı ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

TAB Gıda, geçtiğimiz yıl neredeyse her iş gününde bir restoran açarak 7 markasıyla beraber restoran sayısını 1.830’a taşımıştı. Franchise restoranların toplam portföy içindeki payı ise yüzde 45’e ulaşmıştı.

tab gıda

Yatırımlar sürecek

TAB Gıda Co-CEO’su Özgür Çetinkaya, 2025 yılında da şirket olarak yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti. Çetinkaya, "Operasyonel ağımızı 2024 yılında olduğu gibi, 7 markamızla 10%’un üzerinde genişletmeyi öngörürken, dijital satış kanallarının toplam gelirimiz içindeki payını artırmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Burger King ile başlayan yolculuklarının, bünyelerine kattıkları Sbarro, Popeyes, Arby’s ve Subway gibi global markaların yanı sıra, kendi yarattıkları Usta Dönerci ve Usta Pideci markaları ile daha da zenginleştiğine dikkat çeken Çetinkaya, "Menü mühendisliği yaklaşımıyla sürekli yenilediğimiz ürünlerimiz sayesinde, Türkiye’deki mutfak tercihinin yaklaşık 85%’ine dokunuyor, her damak zevkine uygun seçenekler sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :